2013. november 20., szerda

Előnyök egy coaching-ajánlat elfogadásában

11 ok, amiért a legjobb beruházás, ha cégvezetőként egy üzleti coach támogatását veszi igénybe tulajdonosi elképzeléseinek valóra váltásához:

Számtalan cég „gyermekbetegsége” az erőforrásokkal való pazarló gazdálkodás. A coach-csal való heti rendszerességű találkozók újra „értelmet adnak” a különböző időtávokra szóló terveknek - segít például a negyedéves tervezési struktúra létrehozásában. A külső hatásokra, feltételrendszerre való tudatos reagálás révén Ön felkészültebben gyorsabb beavatkozásra lesz képes, kevesebb stresszt okoz a vállalkozása. Tudja, milyennek szeretné látni a cégét és az odavezető út megtehető távokra osztódik.

Együttműködésük révén tisztában lesz azzal, mivel tudja megelőzni a versenytársakat. Meglévő termékeik, szolgáltatásaik elemzése révén közösen meghatározzák cége egyedi piaci ajánlatát (USP).

Közös munkájuk része lesz annak a garanciarendszernek a létrehozása, amely alapján pontosan tudni fogja, miért hűségesek Önhöz, cégéhez a vásárlói.

Azzal, hogy a profittermelés 5 beavatkozási pontján tartják a fókuszukat, megtapasztalhatja, milyen előnyei vannak a tudatos, terveken alapuló, mérési pontokkal rendelkező profitszerzésnek, növelésnek.

A továbbiakban nem lesz titok, mikor melyik elemére hat e folyamatnak; s így kézben tudja tartani cashflow-ját, irányítja fogja annak alakulását. Nem marad el az értékesítés marketinges megalapozása; s így a továbbiakban nem Ön adja el a termékeket, szolgáltatásokat, számíthat az értékesítői tudatos, céget erősítő közreműködésére, s megszűnik a marketing mítosza.

Átláthatókká válnak a gazdasági, pénzügyi folyamatok. Vezetői munkája szerves részévé válik az előre tekintő (prediktív) pénzügyi gondolkodás. Magával hozva pénzügyi stabilitást. Naprakész információkkal fog rendelkezni megtérülésről, állandó és váltózó költségekről, kintlévőségekről, stb.

Eddig soha nem tapasztalt módon kézben tartja a cégét. Átlátható rendszereket alakítanak ki közösen, pl: hr, termelés/szolgáltatás, kommunikáció. A folyamatok szabályozottak, ellenőrizhetőek lesznek: mindenki tudja teendőjét, ismeri az elvárásokat, az emberek elszámoltathatóak.

Szabályozott, átlátható szervezet jön létre, vezetőként nem kell rettegnem, hogy az alkalmazottaim „kiviszik alólam a céget”, a klienseket. Nem alakulnak ki veszélyes „tudásmonopóliumok” a vállalkozásban.

A személyes teljesítmény-elvárások és sikermutatók kidolgozásával és bevezetésével - (mindig többet, mindig kevesebbel) - szövetségesévé válnak a kollégái, ők is érzékelik a „játék” tétjét.

A feladatok delegálása révén csak avval foglalkozik, amit más nem tud megcsinálni. Több szabadideje lesz, s a továbbiakban a cégén dolgozik inkább és nem a cégében.

A biztonságos működésű, önjáróvá váló cég = út a passzív jövedelemhez.

Mit érdemes végig gondolni, ezt egy ingyenes személyes konzultáción sorra vehetjük!

Az önjáró, profitképes – eladó sorba érő – cégek építésében szóba jöhető beavatkozási területekről és módszerekről színes, motiváló olvasnivalók a 100 üzleti mantra c. ebookban, melyet minden érdeklődőnek örömmel megküldök!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése