2013. augusztus 26., hétfő

Miért éppen egy üzleti coach?

Egy  ügyfelemtől érkezett az alábbi mél: "Tegnap az alábbi párbeszéd zajlott: Én: Nem tudtalak felvenni, mert éppen coachingoltak. -          Téged????? Nem hiszem el!!!!! Nem inkább fordítva volt?
Szerintem a coachinghoz hozzátartozik a gondolat, hogy az annak kell, aki béna, sikertelen, már majdnem a csőd szélén és meg kell menteni. Teljesen hibás gondolat, mégis valószínűleg ez az egyik legnagyobb akadálya annak, hogy egy természetes, mindennapos gyakorlata és eszköze legyen az üzletemberek „működésének”.
Ehelyett azt a nézetet lehetne terjeszteni, erősíteni, hogy a coaching fejlődni segít. Mindegy, honnan, milyen szintről, lényeg, hogy fejlődni. Tehát a gyenge is magasabb szintre jut, és a profi is még profibb lesz. Mindenki saját magához képest lesz jobb. A coach nem a tutit mondja meg. Azt mi találjuk ki az ő támogatásával, egyszerű jelenlétével. Majd a magunknak megfogalmazott feladatokat inspirál meg is valósítani."

Köszönöm Éva a felvetésed! Mindenki tudja, és elismeri, hogy a sport csillagainak is szüksége van Edzőre. Nélkülük egyszerűen nem érnének el sikereket. És hogyan jönnek ide az üzletemberek?  Miért nincs nekik Üzleti Edzőjük? Egyre több üzlettulajdonos jön rá, hogy ezekben az időkben, amikor ilyen gyorsan változik az üzleti környezet, nincs mód arra, hogy ezeknek a változásoknak a követése mellett még fejlesztésekre is legyen erejük. S hogy egyedül tartsák kézben az egészet. Nem lehet megkérdőjelezni, hogy szükség van Business Coach-ra. Akiknek fontos az üzleti siker, azoknak biztos, hogy szükségük van egy coachra. Az üzlettulajdonosok úgy találják, hogy lehetetlen objektív válaszokat találni önmaguknak feltett kérdésekre. Egy Business Coach látja az erdőt a fától. A Coach segít nekik a munkára fókuszálni, és segít nekik több kört futni, mint amennyit maguktól tudnának. Egy coach anélkül értékeli, hogy mi folyik az üzletedben, hogy elfognák az érzelmek. A coach lesz, - ha úgy hatásosabb, - a cég marketing részlegvezetője, értékesítési igazgatója, képzés-koordinátora, társ és barát, s ezek mindegyike egy emberbe gyúrva. Látni fogja, egyre több és több üzlettulajdonos fedezi fel, mialatt talán túlélni lehet Business Coach nélkül, növekedni lehetetlen nélküle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése